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EMPLO\EEAVDLABOHRELKﬂONSGH;UP X

Y/ashington, BC 20260

March 8, 71976

Mr. Cmmet Andrews, Director
Industrial -Relations
American Postal iVorkers Union, AFL-CIO
817 - l4th Street, N.4, g
Washington, D.C. 20005 '

.

Dear Mr. Andrews:

This is in further response to your letter of January 8, 19756
concerning the apnllcatlon of certaln provisions ol nooend.x
A of the 1975 Agreement.

You indicate it is the position of the American Postal
Workers Union that the reassignment of a clerk craft emplovee
pursuant to Appendix A, Section I1I, C, 5, b should ke *treated
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explained to you and Jonn Morgen at a January 19 meeting, ue(
fail to see where the Agreement provides for the appl*ca“;cn
of the 180 day rule to all reassignments outside of the
installation. It is our posx ion that the 180 day rule is
intended to be applied under the circumstances set forth in
Section II, C, 7 and under circumstances encomeassed by
Secticn II, B, 7. Under all other circumstances, an employee
reassigned to another installation would be eligible to’
exercise his seniority for preferred duty assignment
immediately upon reassignment. If it had been the intent of
the parties to apply the 180 day rule to situatioas
encompassed solely by Section II, C, 5, b then we believe it
would have been expressly stated in that particular precvicsicn,

In reference to the issuve you raised ccncerning the
application of various sections of Appendix A, Section II,
C.8, which concerns the reassigcnment of nart-tinme L-_xﬂole
employees, our review cdoes not 1nd1c4t° that the lancueage
precludes the involuntary reassignment of part-time flexibls
emplovees. In any case, however, the seniority of a part-
time flexikle emcloyee who is reassigned, whether voluntarily
or involuntarily, would be estzblished by Section II, C.8,
or c, whichever is u,pllc ble. We further believe that
Paragraphs 8, e, £ 2nd g are only applicable to part-time
flexibles who are involuntzarily reassicned. The (
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